Örter


Naturens godhet – örter – har använts under lång tid för att ge support till god hälsa. Örter kan ge god effekt för "enkla" vardagskrämpor men ska främst användas för att bibehålla en frisk häst sund!

Kontakta ALLTID veterinär om en häst är sjuk eller något verkar vara utöver det normala!

(Tänk på att en del örter är doping! Kontrollera noggrant vad som gäller om du tävlar.)

Djävulsklorot

Djävulsklorot har i dess ursprung i Sydafrika använts för dess anti-inflammatoriska egenskaper i över 250 år. Hästar som har haft problem på ett specifikt område eller äldre hästar som, efter ett helt livs arbete, behöver hålla småinflammationer borta har stor nytta av DKR´s lugnande egenskaper på muskler och leder.
Ett medel med ren ört, som finns både som flytande och torrt.
Rek. Dagsgiva:                 Flytande:
Ponny o mindre häst:          15 ml / dag
Större häst:                    30 ml / dag


 


Breathe-Free

Breath-Free är en blandning av örter som innehåller anis, rödklöver, tussilago, isop, kransborre och vitlöksgranulat. Tillsammans hjälps blandningen av örterna åt till att förbättre andningssystemet för hästen. I synnerhet är vintertid, den period då många hästar står installade mer, orsaka problem och då kan breathe-free hålla hästen frisk. Givetvis också för hästar med kända problem kring andningen
Medlet finns både som flytande och torrt.
Rek. Dagsgiva:                 Flytande:
Ponny och mindre häst         15 ml / dag
Större häst                     30 ml / dag


 
Stroppy Mare

En fantastisk blandning av pionblad, hallonlöv, kamomill, järnört, Johannesört och vitex agnus castus, hjälper ditt hormoniella sto. Kamomill är ju känt för sina lugnande egenskaper. Under vissa tider på året kan hormonerna ställa till problem med ditt stos temprament och påföljande hantering. Stroppy Mare hjälper både dig och din häst.
Medlet finns både som flytande och torrt.
Rek. Dagsgiva:                 Flytande:
Ponny och mindre häst         15 ml / dag
Större häst                     30 ml / dag


 

Comfrey Cut Leaf - Vallört

Vallörtens läkande krafter har varit välkänt i tusentals år. Örten har en förmåga att förstärka läkandet av såväl blåmärken, stukningar som frakturer. Det uppmuntrar även ligament och ben återställas starkare. En kompress med vallört kan faktiskt förminska omfattningen av en skada markant!
Vallört har också visat sig fungera effektivt för att främja funktionen i luftvägarna och minska hosta.


 

OBS!
Vi tillhandahåller en mängd olika örter, för er hästs välmående, beteende och utveckling. Detta är endast ett utdrag ur sortimentet så bara hör av dig och fråga om just ert behov.